Nieuws


nieuws-foto

Voorbereiden op de blokperiode doe je zo

Begin je al te zweten bij de gedachte aan die vervelende examens? Het is nog niet te laat om die gedachten een stapje voor te zijn.

Gebruik die resterende vrije momenten van de Paasvakantie nuttig. Je hebt namelijk nog enkele dagen de tijd om de voorbeeldige, voorbereide student in je naar boven te halen.

1. Maak een haalbare planning op en visualiseer deze voor jezelf. Ken je nog niet alle deadlines of zijn bepaalde stukken leerstof onvoldoende concreet? Leg dan al wel de grote blokken vast om uitstelgedrag tegen te gaan, vergeet zeker niet om ook pauzes te plannen.

TIP
Schaf zelfklevende folie aan en tover je muur om tot een ware mindmap.

2. Maak schoon schip. Neem de tijd om je kamer/kot op te ruimen en geef alles een vaste plaats. Studeren op een rommelige studieplek creëert chaos in je hoofd, iets wat je kan missen tijdens de blokperiode.

3. Verzamelen maar. Zorg ervoor dat je over al je studiemateriaal beschikt. Heb je al je cursussen of boeken aangekocht en werden geziene delen volledig ingevuld? Werd extra lesmateriaal gedownload en beschik je over al je nota’s netjes per vak geordend?

4. Neem voldoende rust. Bereid je voor op een drukke periode en neem voldoende rust, nu het nog kan. Zowel je lichaam als je geest hebben af en toe rust nodig.

TIP
Volg eens een les Yoga of leer mediteren

5. Stort jezelf op brainfood & healthy snacks. Wist je dat voldoende eten één van de basisvoorwaarden is om zich goed te kunnen concentreren? Te veel eten zorgt dan weer voor een loom gevoel. Kies voor de gulden middenweg en zorg voor voeding met voldoende vitaminen en mineralen die je aan energie voorziet.

TIPS
Vul je kasten alvast met vezelkoeken, ontbijtgranen, melk, muesli, havermout, thee, rijst, water, fruit,…
Vul je diepvries met verschillende soorten verse soep, kleine porties spaghettisaus en gezonde snacks zoals zelfgemaakte ijslolly’s (fruit mixen en op een stokje invriezen) of mueslirepen (blenden, pletten, bakken en invriezen), …

Solliciteer nu

Start hier met je sollicitatie