Nieuws


nieuws-foto

Tips voor het inzetten van jobstudenten


De zomer is in aantocht! En zo komt ook onze jaarlijkse vakantie dichterbij.
Bereid je nu al voor om vakantiegangers te vervangen of tijdelijke pieken op te vangen. Doe beroep op jobstudenten en los dit op een relatief voordelige manier op.

Maar waaraan moet je denken als je jobstudenten wil inschakelen?

Voorwaarden
Hou rekening met volgende voorwaarden:

  • Voorzie een arbeidsovereenkomst voor studenten
  • Een student tewerkstellen kan ongeacht welke periode m.u.v. momenten waarop hij verplicht aanwezig moet zijn op school
  • Geniet van zeer voordelige RSZ tarieven op voorwaarde dat de student de 475 uren tewerkstelling per jaar niet overschrijdt

Verminderd RSZ tarief
Als werkgever kan je genieten van een verminderd RSZ tarief (solidariteitsbijdrage) van 5.42% indien de 475u niet werden overschreden.
Opgelet, als we spreken over de 475 uren tewerkstelling, hebben we het over effectief gepresteerde uren (exc. uitbetaalde feestdagen etc.)

Saldo verminderd RSZ tarief
Het aantal uren kan worden geraadpleegd in de elektronische databank studentatwork van de RSZ.
De student moet met zijn eID inloggen om het attest van zijn resterend saldo (gewerkte en gereserveerde dagen) op te vragen.
Opgelet! Het zijn niet het aantal gewerkte uren maar de uren die reeds zijn aangegeven in Dimona die tellen.

Verder staat er op het attest een code waarmee je nog 30 dagen het saldo kan checken. Doe dit bij aanvang van zijn tewerkstelling om niet voor verrassingen te komen staan. Het normale RSZ tarief (voor de uitzendsector) bedraagt namelijk 26.96% voor bedienden of 32.53% voor arbeiders, een significant verschil tegenover de verminderde bijdrage.

TIP! Reserveer reeds de dagen van je student na instemming van arbeid zodat je zeker geen uren aan verminderd RSZ tarief misloopt! werkwijze
Solliciteer nu

Start hier met je sollicitatie