Nieuws


nieuws-foto

Het stijgende succes van studentenjobs

Jobstudenten in dienst nemen is een kostenefficiënte manier om de productiviteit en flexibiliteit van je bedrijf te kunnen garanderen. Bedrijven hebben dit steeds beter begrepen. Officiële cijfers van 2017 zijn nog niet beschikbaar maar wanneer we de cijfers van 2012 tot en met 2016 bekijken kunnen we stellen dat studentenjobs in de lift zitten.

Het inzetten van jobstudenten is een  win-win situatie, ze kunnen relatief goedkoop de piekperiodes van je bedrijf opvangen en dankzij het verminderde RSZ-tarief houden ze er zelf een mooi xtra’tje aan over.
In 2016 werkten er voor het eerst meer dan een half miljoen jobstudenten, goed voor een stijging van 13% ten opzichte van 2012. Jobstudenten werken niet langer enkel tijdens de zomermaanden maar werken steeds vaker gespreid over het hele jaar. Alles samen werd er in 2016 voor 885 miljoen euro lonen uitbetaald aan jobstudenten, gespreid over 11,7 miljoen gewerkte dagen.

Weetjes

  • Het grootst aantal studenten woont in de provincie Antwerpen, 17% om exact te zijn
  • 18- tot 20-jarigen zijn de best vertegenwoordigde leeftijdsgroep
  • 3% van de studenten, werkzaam in België, woont in het buitenland

Wil je zelf ook zorgeloos op vakantie maar heb je nog nood aan één of meer jobstudenten? Bezorg ons vandaag nog je vacature(s) op studentgezocht@xtra-interim.be en wij gaan voor jou aan de slag!

Zin om jezelf verder te verdiepen in de cijfers? Je kan alles hier terugvinden.  

Solliciteer nu

Start hier met je sollicitatie